Cauta
1. Valoare proiecte aprobate pentru finanțare din fonduri U.E. ≈32 mil. € : Acostare ambarcațiuni ușoare – 8 mil. €; Port trimodal – 15 mil. €; Eficientizare energetică 6 blocuri cart. Policlinică – 0,6 mil. €; Procese optimizare în PMG – 0,1 mil. €; Servicii transparență către cetățeni – 0,1 mil. €; TEN-T – 8 mil. €; Cetatea Giurgiu – 1 mil. €; 2. Valoare investiții începute în Giurgiu cu fonduri U.E. ≈ 19 mil. €:Acostare ambarcațiuni ușoare - 3,3 mil. € ; Port trimodal – 15 mil. €; Reabilitare 6 blocuri cart. Policlinică – 0,6 mil. €; 3. Valoare proiecte în evaluare ≈7,5 mil. €: 8 clădiri școlare – 4,2 mil. €; 3 ansambluri blocuri (30 blocuri) – 3,4 mil.€; 4. Valoare proiecte în pregătire ≈ 30 mil. €: POR 4 – 25 mil.€; Iluminat public – 5 mil €

 

Tabăra „Stejarul” – refugiul din mijlocul pădurii
La doi kilometri de oraş, în Pădurea Bălănoaia, călătorul poate face popas la umbra deasă a copacilor, într-un loc pitoresc şi plăcut. Este vorba despre Tabăra „Stejarul”, care a reintrat în circuitul turistic şi de agrement în primăvara anului 2009, după ce ani de zile părea că a fost dată uitării.
Meritul incontestabil al administraţiei locale este acela de a nu fi renunţat la luptă atunci când a întâlnit nenumărate piedici în demersul de a prelua acest amplasament şi de a-l reabilita. Cu gândul de a oferi giurgiuvenilor un refugiu din calea caniculei, municipalitatea şi-a propus ca în perimetrul unde căsuţele de lemn şi cantina destinate odinioară pionierilor căzuseră în paragina, să realizeze un complex de agrement pentru tineri.
Lucrările de reamenajare şi modernizare au durat doi ani. Pentru început, terenul de aproximativ un hectar a fost trecut din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor în administrarea Consiliului Local Municipal Giurgiu. Prin efortuul finaciar al comunităţii locale s-a realizat, în etape, împrejmuirea, apoi au fost amenajate aleile pietonale şi s-a asigurat iluminatul public, iar fosta clădire principală a fost transformată în cantină-restaurant cu o capacitate de 120 de locuri. Până în primăvara lui 2009 a fost finalizată, de asemenea, prima dintre cele şase cabane cu câte 12 locuri şi în spatele cantinei s-a betonat un teren de sport, a cărui suprafaţă va fi acoperită cu covor sintetic şi va beneficia d einstalaţie de nocturnă.
În proiectul de amenajare mai figurează construirea unui hotel cu o capacitate de aproximativ o sută de locuri de cazare, un club şi o sală de conferinţe, a cărui construcţie deja a început. Alături de hotel este prevăzut a se realiza un bazin de înot, în incinta taberei urmând să mai fie amenajate mai multe terenuri de sport care să folosească la petrecerea timpului liber pentru cei aflaţi în tabără sau la pregătirea sportivilor care vor realiza aici cantonamente.
Chiar dacă nu oferă încă toate facilităţile prevăzute prin proiect, Tabăra „Stejarul” şi-a câştigat deja mulţi prieteni, care preferă umbra şi tihna pădurii, plajei la malul Dunării, în bătaia razelor arzătoare ale soarelui. Iar dezvoltarea sa viitoare o va transforma într-unul dintre punctele principale de atracţie turistică ale municipiului Giurgiu.
Actualizat in - 08.11.2012, la ora 17:58; de catre: administrator